CARAVAN : Nieuwigheden bij Dethleffs voor 2009

Dethleffs heeft de eerste informatie vrijgegeven over zijn caravan-nieuwigheden voor 2009.

De eerste in de rij is de nieuwe Camper Edition, die een opgefrist sportief buitendesign combineert meet een nieuw meubelconcept met rechtlijnige, kubusvormige elementen. Binnenin heb je de keuze uit twee decors, „Delphi“ en „Bellefleur“, en vier indelingen :

- de Camper Edition 450 DB, een compacte caravan met achterin een tweepersoonsbed in de lengte en de natte cel met aparte wasbak, met een grote keuken (de zogenaamde Frauenmobilküche) en voorin een rondzitgroep.

- de Camper Edition 470 V heeft twee éénpersoonsbeden voorin en een rondzitgroep achterin ; boven het voeteinde van één van de bedden bevindt zich een ruimtebesparende kleerkast, zodat er meer plaats overblijft voor een open aanrecht.

- de Camper Edition 550 SK is de consequente verderontwikkeling van de verkoopstopper Camper 560 SK, met zijn nog beter uitgewerkt kinderstapelbed dwars achterin, een ruime rondzitgroep voor vier in het midden en een groot tweepersoonsbed langs voorin met daarnaast de natte cel.

- de Camper Edition 580 V is het vlaggeschip van de Camper Edition-serie, met een opbouwlengte van 5,80 m en dus veel binnenruimte ; achterin vind je twee éénpersoonsbedden die je (in optie) kan uitbouwen tot een kingsize-bed via een uittrekbare lattenbodem, middenin de keuken en voorin een ruime rondzitgroep.

Daarnaast voegt Dethleffs twee nieuwe indelingen toe voor de klassieke Beduin en modernere Beduin Emotion. Beide modellen krijgen een nieuw ontwikkelde keuken (alweer die Frauenmobil-keuken) met variabele afdekplaten, in de hoogte verstelbare schappen in de bovenkasten en schuiven met een automatische sluiting.

Ook de meubeldecors en stofferingen werden opgefrist en er werden zoals gezegd twee nieuwe indelingen toegevoegd :

- de 545 DBM, een waar ruimwonder, waar getracht werd een driekameroplossing te vinden zonder de ruimtes optisch in te delen ; achterin bevinden zich de natte cel met aparte douche evenals de keuken, middenin een rondzitgroep in lounge-vorm met daartegenover een zitbank, achterin de slaapruimte met tweepersoonsbed in het midden.

- de 505 DB hergebruikt de open bouwwijze die voor het eerst in de Summer Edition 2008 werd gebruikt ; hier bevindt zich langs voorin een tweepersoonsbed en een grote natte cel met aparte wastafel; middenin de keuken, voorin een rondzitgroep met plaats voor zes personen.


Dethleffs-dealers in België

Dethleffs-dealers in NederlandGeen opmerkingen: