Caravan Salon Düsseldorf 2011 : praktisch

Binnenkort is het alweer zover, de hoogmis aller kampeerbeurzen.
Zoals elk jaar wordt in Düsseldorf het Caravan Salon gehouden, zoals ze het zelf noemen de nr 1 beurs voor caravans en campers.  En omdat jullie misschien net als ik uiterst nieuwsgierig zijn om alle nieuwigheden te ontdekken, deel ik met jullie hieronder wat praktische informatie.  De beurs viert zijn 50-jarig bestaan en wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september in de Düsseldorfer Messe, alle dagen van 10 tot 18u.

De Messe is perfect met de auto bereikbaar zonder Umweltzone-plaatje, dat scheelt al wat euros.  Je kan ter plekke in je eigen caravan of camper overnachten in het Caravan Center op parkeerplaats P1, voor zo'n 15€ per dag.  Als je het iets rustiger wil kan je gaan kamperen op de campings Unterbacher See, Lörick of Meerbusch-Langst (alle drie liggen net als het Caravan Center buiten de Umweltzone).Op hotel overnachten kan natuurlijk ook, er is ruime keuze aan leuke hotels in en rond Düsseldorf.  Via deze link vind je zeker een warm bedje.
Een kaartje voor de beurs 13€ voor één dag, een tweedaagse toegang kost 20€.

Kan je zelf niet gaan?  Geen paniek, zodra ik terug ben verwen ik jullie met massa's fotomateriaal.Nog even alle links op een rijtje :
Hotels in Düsseldorf
Camping Unterbacher See
Camping Lörick
Camping Meerbusch-Langst
Website van het Caravan SalonGeen opmerkingen: