CAMPER : de nieuwe Knaus Sky i (2012)


Knaus toonde op de CMT-beurs in Stuttgart deze nieuwe integraal, de Knaus Sky i.  Het doel van Knaus is om innovatief, inspirerend en intelligent over te komen door te focussen op comfort, functionaliteit en design.   Het ruimtebesparende hefbed en de natte cel met de veelbelovende naam Knaus 3D Raumbad zijn hiervan de voornaamste voorbeelden.

De neus wordt gekenmerkt door de grote voorruit maar ook de LED-dagrijlichten, onder het motto 'zien en gezien worden'.
Onder hetzelfde motto vallen trouwens de door Hella ontwikkelde hybride-achterlichten.
De Sky i beschikt over een 30cm hoge dubbele bodem die niet kan gaan rotten want uit GfK.  Deze verwarmde bodem biedt extra opbergruimte, die toegankelijk is langs serviceluiken aan de zijkant of bodemopeningen in de woonruimte.  Samen met de XPS-schuimisolatie in bodem en zijwanden zorgt dit een Camper die ook in de winter voor het nodige reisgenot kan zorgen.
Ook handig : de verzorgingsbox die in die dubbele bodem is verwerkt en toegang biedt tot de verswatertankvulling evenals de hendels voor de afvoer van verswater, afvalwater en de boiler.  De box bevat eveneens de opbouwbatterij met 230V-aansluiting, een tweede kan optioneel worden toegevoegd.  In de box kan je daarnaast ook nog je stroomkabel en waterslang kwijt.
Binnenin valt vooral het hefbed op, dat (optioneel elektrisch) 109 cm naar beneden zakt en zo makkelijk toegankelijk is, zonder ladder.  De voorruit en zijruiten kunnen door rollo's verduisterd worden.  Vloerverwarming, pilotenstoelen, LED-leeslampen onder de hefbedbodem en het Knaus Wood-Style decor zorgen voor de gezelligheid.
De Knaus 3D Raumbad-natte cel (beschikbaar in de indelingen 650 LG, 700 LEG en 700 LX) beschikt over een apart toilet met wastafel en een aparte douche met schuifdeur.  De toegang van de natte cel tot de slaapruimte is ruim bemeten door de flexibel verschuifbare achterwand van de toiletruimte, die je toelaat om die ruimte te verkleinen of vergroten naar behoefte.  De deur van de toiletruimte heeft trouwens een dubbele functie : de basisfunctie is dat ze de toiletruimte afsluit, maar daarnaast kan ze ook dienst doen als scheiding tussen woonruimte en natte cel.
Alle indelingen (650 LG, 650 LEG, 700 LEG en 700 LX) worden geleverd op een Fiat Ducato-basis.  Prijzen vanaf zo'n 60.000€.
.

Geen opmerkingen: