CAMPER: de Hymer ML-T


Op basis van de op de achterwielen aangedreven Mercedes Sprinter 313 CDI brengt Hymer nu de ML-T halfintegraal op de markt (wereldpremière gepland op de CMT-beurs in Stuttgart in januari 2014). In de basisversie beschikt de ML-T over een 129pk sterke motor, optioneel te verhogen tot 163 of zelfs 190pk (in dat geval met een zescylinder). Meer dan voldoende voor een camper die onder de 3,5ton MTM zit. Bovendien voldoen alle motoren aan de Euro6-norm. Ook een automatische bak van het type 7G-Tronic staat op de optielijst.

De ML-T beschikt standaard al over een goede veiligheidsuitrusting (ABS, ASR, EBS, ESP, twee airbags) dat mits bijbetaling nog verder kan worden uitgebreid. Dankzij een goed uitgekiemde isolatie kan je met deze ML-T ook in de winter op stap. Binnen kom je langs de elektrische opstap en dan ontdek je een wereld van comfort. De stoelen voorin laten zich dankzij een wegklapbare handrem makkelijk draaien. De vloer is volledig vlak, geen verraderlijke opstapjes dus. Beide indelingen zijn voorzien op drie personen, met keuze tussen éénpersoonsbedden in de ML-T 580 of een tweepersoonsbed in de ML-T 560. Ik ga ervan uit dat de meesten eerder met z'n tweetjes zullen reizen.
De koelkast kan tot 140 liter aan en heeft ook nog eens een vriesvak van 15 liter. De verswatertank kan op zijn beurt 120 liter water aan, de afvalwatertank 100 liter, beide zijn geïsoleerd en verwarmd. Die laatste tank kan je trouwens elektrisch leegpompen, best handig. De ML-T van Hymer is 6m95 lang, 2m90 hoog en 2m22 breed, hij beschikt ook nog over een garageruimte die 1m21 hoog is en die langs beide zijden bereikbaar is.

Geen opmerkingen: