CARAVAN: lichtgewichtcaravan Knaus Travelino (prototype)


Gezien de focus op co2-uitstoot bij auto's kiezen we al eens vaker voor een hybride auto's, een kleinere auto of een kleinere motor.  Niet handig als je er graag met de caravan opuit trekt.  Dan kan een lichtgewichtcaravan wel van pas komen en dat heeft Knaus goed begrepen.  Vandaar dat ze op het Caravan Salon in Düsseldorf de Knaus Travelino voorstelden, een caravan die rijklaar amper 650kg op de teller zet.


Ondanks het lage gewicht biedt de Travelino toch enkele handige nieuwigheden.  Zo is de koelkast in meerdere richtingen te verschuiven en van buitenaf bereikbaar, ook het fornuis kan trouwens naar buiten worden gedraaid om zo in de voortent of onder de luifel te koken.  De keuken beschikt ook over een draagbare bestek- en bordeelhouder, komt ook goed van pas als je buiten kookt en eet.  
De zithoek bouw je om tot tweepersoonsbed, waarbij je ook de kleerkast doorschuift naar de natte cel.

Handige lichtgewicht

Luchtvering zorgt voor een goed rijcomfort en laat je toe om de caravan op zijn staanplaats te verlagen om de opstap te verlagen.
Dankzij deze creatieve keuzes en het gebruik van lichte materialen wordt het gewicht van de Travelino laag gehouden.  Zo kan je toch nog gaan kamperen met die milieuvriendelijke auto van je.  Alle materialen van de opbouw, het onderstel en de binnenafwerking zijn trouwens uit hernieuwbare materialen en gerecycleerd papier, wat van de Travelino een echt groene caravan maakt.
Het enige probleem: dit is slechts een studie, maar laat ons hopen dat de Travelino zelf of de creatieve oplossingen uit de Travelino snel de produktieband halen.

Enkele feiten op een rijtje:
- rijklaar gewicht: <650kg
- opbouwlengte: 4 meter
- binnenbreedte: 2,04 meter
- stahoogte: 1,98 meter


Geen opmerkingen: