TENTEN: de Heimplanet Cave

Innovatief kamperen

Als je houdt van kamperen met de tent én van innovatie, dan is een Heimplanet-tent misschien wel iets voor jou.  Opblaasbare tenten zijn natuurlijk niet écht nieuw, maar een tent van pakweg Karsten ziet er toch nog altijd wat gewoontjes uit.  Dat laatste kan je niet zeggen van de Heimplanet Cave.
Het design van de Cave zorgt er zeker voor dat je op de camping opvalt.  De tent heeft de vorm van een halve diamant, de geodetische structuur van de tent heet dan ook niet voor niks Inflatable Diamond Grid (IDG).  De tent opbouwen gaat in minder dan één minuut: de tent uitpakken, de pomp (die als extra beschikbaar is) aansluiten en opblazen.  Binnen- én buitentent zitten onmiddellijk op hun plaats.  Scheerlijnen zijn bevestigd onderaan de luchtbuizen, gedaan dus met het struikelen over zo'n scheerlijn wanneer je 's nachts naar het toilet moet.
De tent is stormbestendig tot windsnelheden van 120 km/u.  De luchtbuizen zijn dubbellagig wat zowel zorgt voor het binnenhouden van de lucht als het stabiliseren van de constructie.  Het meerkamersysteem zorgt ook dat de tent recht blijft wanneer één of twee kamers leeglopen.
Het opblazen van de tent gaat wel degelijk in één minuut, maar de lucht uit de buizen laten bij het opruimen zal je toch wel wat meer tijd en moeite kosten.
Je kan met z'n drietjes slapen in de tent, je kan een beetje bagage kwijt in de kleine vestibule aan de ingang.  Er zijn ook heelwat bergvakken binnenin de tent (vier aan elke kant) en er is ook nog een extra hangnet dat je aan het plafond kan bevestigen.
De tent kost 549€, een bijpassend grondzeil 69€ en de pomp 39€.  3 opmerkingen:

Lucas zei

Super tent! Ik gebruik hem nu ook om te kamperen! Echt ideaal.

Tenten zei

Ik gebruik liever een eenvoudig ouderwets tentje. Alleen op die manier heb je voor mijn gevoel de ultieme kampeerervaring.

Henk uijting zei

Leuk allemaal! Maar het slaat allemaal natuurlijk nergens op.