TENTEN: de Fjällräven Abisko Shape 2 en 3

Deze maand komt Fjällräven met een volledige nieuw ontwikkelde tunneltent, de Abisko Shape.  De lichtgewichttent is stevig gebouwd en dus bedoeld voor de betere trekkingtochten.  Beschikbaar in drie kleuren en twee formaten, voor twee of drie personen.

Vier seizoenen

De Abisko Shape is een lichtgewicht, maar daarom niet minder stevig en zeker bestand tegen extreme weersomstandigheden. De innovatieve constructie van de buitentent combineert twee stofdiktes in nylon.  Een extra sterke, dikke stof voor de slijtagegevoelige onderkant, terwijl de minder aan slijtage onderhevig vlakken gemaakt zijn van een lichtere stof.  Doordat de buiten- en binnentent met elkaar verbonden zijn blijft de binnentent tijdens het opzetten altijd droog.

Snel opbouwen

Als je er echt op uit trekt en elke dag weer je tentje moet opbouwen, dan kan dat maar best snel gaan.  Dat lukt ook best aardig met deze Abisko Shape.  De drie met kleurencodes gemerkte tentstokken in de sleuven aan de buitenkant en je tent staat zo recht, ook als het weer wat tegen zit.  Je rugzak, schoenen en kleren kunnen dan snel een droog plekje vinden in de kleine voortent.

Verluchting

Naast de grote hooggeplaatste ventilatieopeningen kan je ook de deuren van de tent halfopen zetten zonder dat er regen binnenkomt.  Je kan de buitentent aan de voorkant ook oprollen om zo een soort voortent te bekomen.  Bij warm weer komt zo extra frisse lucht binnen.  Datzelfde kan ook aan de achterzijde, maar dan enkel bij droog weer omdat anders je binnentent nat wordt.  Een concept met veel mogelijkheden dus.

Twee of drie

De Abisko Shape is beschikbaar in twee formaten, eentje voor twee of eentje voor drie personen. De eerste weegt 2,300kg, is 400x155cm groot en beschikt over een slaapplaats van 220x130cm.  De tweede weegt 2,560kg, is 400x180cm groot en beschikt over een slaapplaats van 220x160cm.  Wat de kleur betreft heb je de keuze tussen groen, blauw of zandkleur.

Prijs

Prijs van de Fjällräven Abisko Shape 2 : 765€
Prijs van de Fjällräven Abisko Shape 3 : 865€

Video

In onderstaande video krijg je alles nog eens mooi uitgelegd.Foto's Fjällräven Abisko Shape 2


Foto's Fjällräven Abisko Shape 3Geen opmerkingen: