CARAVAN : de Bruder EXP-6

Kamperen met de caravan biedt je sowieso al veel vrijheid, maar voor het echte avontuur mag het toch nog wel net iets meer zijn.  Deze Bruder EXP-6 bijvoorbeeld, een caravan voor het echte offroadwerk in de meest moeilijke omstandigheden. Helemaal vanuit de andere kant van de wereld.

Op avontuur met de familie

De EXP-6 hoort met zijn stoere uiterlijk thuis achter een stevige pick-up of 4x4.  Hij beschikt over een dubbele as en vier grote offroadbanden, waarmee hij zowat elke ondergrond aankan.  Naast het onderstel zijn ook heel wat functionele oplossingen gericht op het avontuur, zoals een keuken die je zowel binnen als buiten kan gebruiken of een achterklep die geopend dient als een stevig afdak boven de ingang.

Stevig onderstel

Het onderstel en de ophanging zijn de basis van het design van de Bruder EXP-6 en zorgen samen voor topprestaties in de meest uitdagende omstandigheden.  Het Four Corner Independent Air Suspension system zorgt voor een hoogstaand comfort terwijl het onderstel 11 keer zijn eigen gewicht kan dragen.  Je kan de hoogte van de ophanging zelf instellen, ook vanop je tablet of smartphone.  Het onderstel is bovendien volledig luchtdicht zodat modder, zand, zout of water niet kunnen binnendringen.

In het gebruik

De EP-6 mag er dan wel stoer uit zien, hij is vooral praktisch ingesteld.  Hij is met zijn 1,92m smaller dan klassieke caravans zodat opzetspiegels niet nodig zijn.  Op op kleinere wegen en paden is dat uiterst handig.  Eens ter plaatse past de EXP-6 na één druk op de knop zelf zijn hoogte in, aangepast aan het terrein waarop je staat. je kan de hoogte ook manueel bijregelen over een bereik van 300mm om hem op jouw lichaamsgrootte af te stellen (handig want veel functies zitten aan de buitenzijde van de caravan).  Zo beschik je over een binnen- en buitenkeuken met een kookplaat op diesel, een inox wasbak, een gefilterde waterkraan en veel opbergruimte.  Het dak gaat eens opgesteld elektrisch de hoogte in voor meer hoofdruimte en als extra slaapgelegenheid.


Binnenin

Het interieur is voorzien op alle seizoenen en voorziet veel opbergruimte.  Vanuit de lounge area of het grote bed kan je rustig tv kijken in full hd (een tv die trouwens ook naar de buitenzijde kan gedraaid worden).  Of een boek lezen onder één van de verstelbare leeslampen.  Het dakvenster geeft je naast de zijramen nog wat extra licht in de binnenruimte.  Uiteraard is er een ruime natte cel voorzien net als een koel/vriescombinatie die van binnen én van buiten toegankelijk is.   De binnenverlichting wordt door energiezuinige LED's verzorgd, voor muziek zorgt dan weer een Bose audio system.  Een airco die op het dak staat gemonteerd houdt je hoofd (en de rest) koel.
Tot zes personen kunnen een slaapplaats vinden in deze offroadcaravan.


Verrassende buitenkant

De buitenkant mag er dan al stoer uitzien, hij verbergt toch wel de mooiste verrassingen.  Alles is stevig maar ook heel erg functioneel.  Tijdens het gebruik moeten interieur en exterieur zowat in elkaar opgaan als één grote leefruimte. Grote en kleine opbergruimtes zijn ook van buitenaf toegankelijk, evenals de 200l grote verswatertank.  Bij slecht weer kan je sowieso ook schuilen onder het afdak van het achterluik of een grote luifel.  Onder het geopende achterluik zit de toegangsdeur naar het interieur, evenals een buitendouche om bijvoorbeeld de voeten te wassen na een stevige natuurwandeling.


Ook voor ons?

Ja, misschien.  Het Australische Bruder kan deze caravan wel degelijk ook naar Europa leveren, maar goedkoop is de EXP-6 niet.  De standaardprijs van de Expedition-versie bedraagt € 70.000 en daar komen dan nog transportkosten bovenop.  Niemand zei dat avontuur helemaal gratis was.

Meer foto's2 opmerkingen:

Unknown zei

Stoer? Ergens anders las ik zelfs 'Ruig'. Maar dat is deze caravan allesbehalve. Dit is een caravan voor Pussies, verwende mensen. Soort appartement op wielen, heeft echt helemaal niks meer met kamperen te maken. Dan kun je beter in een hotel gaan. En ik weet niet wat dat ding weegt, maar daar moet je toch een flinke auto voor hebben. Ik heb een Defender, maar daar hang ik dit bakbeest echt niet achter in het terrein zoals getoond in het filmpje.

Anoniem zei

Man wat zeur je toch over verwende Pussies je hebt zelf een Defender man
je bent maar een verwende snob