CARAVAN: de Happier Camper HC1


Er zijn zo van die caravanconcepten die een mens gelukkig maken.  De Happier Camper HC1 is er zo één, want hij is compact maar biedt oneindig veel ombouwmogelijkheden met zijn flexibel interieurconcept.  Het enige punt dat ons wat minder gelukkig maakt: hij is hier niet te verkrijgen.

Modulair

De HC1 wordt in de U.S. gebouwd, is amper 4 meter lang en kan dus door zowat elke wagen getrokken worden.  Je kan hem niet alleen inzetten voor je kampeervakantie, je kan hem ook gebruiken voor de volgende verhuis of om je motor te vervoeren.  Dat kan dankzij zijn modulaire Adaptiv-systeem, dat je toelaat om het interieur met tot 15 modules in te delen en te bevestigen in groeven, net alsof je met Lego speelt.   De modules (cubes) kunnen nadien steeds verwijderd of verplaatst worden, tenzij je zelf beslist om ze permanent vast te zetten.  Je kan ze ook buiten gebruiken.


Retro

De HC1 bestaat grotendeels uit glasvezel, keurig afgewerkt in een retro-look.  Hij beschikt over een brede zijdeur en een grote achterklep, waaraan je een optionele tent kan bevestigen.  Op het dak ligt een zonnepaneel dat voor stroomvoorziening zorgt.  Naast het standaard wit kan je optioneel nog kiezen voor zes andere koetswerkkleuren. Laat ons toch maar hopen dat deze HC1 naar Europa komt, of dat een Europese constructeur zich laat inspireren door het leuke concept.Video's

In enkele video's toont Happier Camper wat de mogelijkheden zijn de HC1.  

Geen opmerkingen: